Την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός σε βάρος της Τατιάνας Στεφανίδου για τις αναφορές που έκανε στο πρόσωπό του στο θέμα των επεισοδίων σε σχολείο του Περάματος.

«Μετά την τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο του Περάματος, ο υπόδικος για εγκληματικές ενέργειες βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, κατέθεσε μήνυση κατά της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως “διωκόμενος”. Να γνωρίζει καλά, αυτός κι οι ομοϊδεάτες του πως η απόπειρά τους να αποτρέψουν το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση, όπως και η φίμωση των δημοσιογράφων δεν θα έχουν καμία τύχη. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου. Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής. Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της» τονίζει η ΝΔ.

«Φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον όσων αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα κι αποκαλύπτουν τους τραμπουκισμούς της, αυτή τη φορά ζητώντας διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων. Την απάντηση στη Χρυσή Αυγή δίνουν καθημερινά οι δεκάδες φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της νεολαίας που καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές κι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ελλάδα» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες μεθόδους που φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές και λειτουργούν σε βάρος της Δημοκρατίας. Εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή και στην περίπτωση των συλλήψεων των δημοσιογράφων από τα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, έτσι και στην περίπτωση της Τατιάνας Στεφανίδου, θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις και ιδιαίτερα από την Χρυσή Αυγή, αντίκεινται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και εγκαινιάζουν περίοδο λογοκρισίας των ΜΜΕ» λέει η Ένωση Κεντρώων.

«Ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε μήνυση κινώντας την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της δημοσιογράφου κ. Τατιάνας Στεφανίδου, γιατί τον αποκάλεσε αυτό που είναι: “τραμπούκο”. Για τον συγκεκριμένο, όπως και τους συνυπόδικους του, αυτούς που θεωρούν θεμιτή πράξη την άσκηση βίας σε σχολικούς χώρους για να σταματήσουν την πρόσβαση παιδιών στην ελληνική παιδεία, διαδίδοντας το μίσος και το ρατσισμό τους, ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου φαντάζει ως κοσμητικό επίθετο παρά εξύβριση» αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.

«Όσους δεν κυνηγάει ο Καμμένος τους κυνηγάει η Χρυσή Αυγή. Σε λίγο ούτε σε εκπομπή μαγειρικής δεν θα μπορείς να κάνεις σχόλιο», έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.