Η απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτη Τζένου οδήγησε στην αναβολή της δίκης του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης για το οποίο κατηγορείται μαζί με τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Με παρόντα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των κατηγορουμένων καθώς ο συνήγορος Μάκης Βορίδης δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο λόγω κωλύματος καθώς βρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Παρών σήμερα ήταν στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι κ.κ. Βορίδης και Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένου.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζούλη (η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επισημαίνοντας: «Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτάκης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου.

Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπεται επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκη. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά», τόνισε η κυρία Τζούλη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης.

Η πρόεδρος μετά από σύντομη διακοπή ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης τονίζοντας πως «πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους».

Η πλευρά του πρώην υπουργού ζήτησε αναβολή εντός 15θημερου ενώ ο κ. Καμμένος επισήμανε πως ο γιος του φεύγει για την Αμερική την Τρίτη.

Μετά την αναβολή ο πρώην υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων «αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για μα συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε».

Από την πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεωρητής επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς».