Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συλλήψεις του διευθυντή, καθώς και του εκδότη των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουρτάκη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ το διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».