Νέα γενική συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και να δουλέψουν κανονικά σε όλα τα μέσα του Ομίλου. Αρκετοί όμως δημοσιογράφοι και διοικητικά στελέχη του ΔΟΛ έχουν απογοητευθεί από τις εξελίξεις στο ιστορικότερο συγκρότημα Τύπου της χώρας και δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα εργαστούν στα επόμενα φύλλα.

Τους εργαζόμενους ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος της Σταύρου Ψυχάρη, Νίκος Πιμπλής και σύμφωνα με πληροφορίες τους ανακοίνωσε πως ο εκδότης του ΔΟΛ δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον Οργανισμό.

Η γενική συνέλευση, επίσης, όρισε μια τετραμελή επιτροπή, που απαρτίζεται από τους επικεφαλής κάθε μέσου, προκειμένου να βρίσκονται σε επαφή με τον Σταύρο Ψυχάρη για να δουν τι θα γίνει με τις τράπεζες, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για την εκτύπωση των εφημερίδων του ομίλου υπάρχει απόθεμα δημοσιογραφικού χαρτιού για μία εβδομάδα.

Στόχος της επιτροπής είναι να πετύχει να μην δεσμευτούν τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς του Οργανισμού στην παρούσα φάση έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η αδυναμία του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, να καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις, άνοιξε το δρόμο στις τράπεζες να καταγγείλουν τα δάνεια αυτά.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μόλις δοθεί και επίσημα το έγγραφο από τις τράπεζες για την καταγγελία των δανείων με την οποία θα ζητείται και η έκπτωση του κ. Ψυχάρη. Αν ο ίδιος δεν δεχθεί τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 1,5 με 2 μήνες.