Ραγδαίες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη καθώς η αδυναμία του ιδιοκτήτη του, Σταύρου Ψυχάρη, να καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις, άνοιξε το δρόμο στις τράπεζες να καταγγείλουν τα δάνεια αυτά.

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του Οργανισμού, καθώς είναι άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί με τα μέσα του ομίλου, καθώς υπάρχουν δυο εφημερίδες, τρία σάιτ και ένας ραδιοφωνικός σταθμός.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μόλις δοθεί και επίσημα το έγγραφο από τις τράπεζες για την καταγγελία των δανείων με την οποία θα ζητείται και η έκπτωση του κ. Ψυχάρη. Αν ο ίδιος δεν δεχθεί τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 1,5 με 2 μήνες.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για την εξεύρεση επενδυτή, ωστόσο θεωρούν πολύ δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής,  τότε θα αξιοποιηθούν οι λύσεις που προτείνει ο νόμος Δένδια, γεγονός που οδηγήσει το συγκρότημα στα χέρια των τραπεζών.