«Ευχαριστημένος» από την κατάσταση στην υγεία δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» υποστήριξε, ενώ ανέφερε κατηγορηματικά ότι «δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη τα νοσοκομεία έχουν πλήρως ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, λειτουργούν επαρκώς και δεν λείπουν φάρμακα.

Όπως είπε ο υπουργός «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια». Σύμφωνα με τον κ. Πολακή, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σκιά του  δημοσιεύματος της Guardian για το ΕΣΥ, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Μιχάλη Γιαννάκο.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει με την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο ο κ. Πολάκης σημείωσε: «Μάλλον ζήλεψε τον κ. Γλύξμπουργκ που είχε αποκαλέσει κάτι αντίστοιχες μέρες πριν από 50 χρόνια, μιάσματα τους κομμουνιστές».

Κατηγόρησε επίσης την ΠΟΕΔΗΝ για «οχετό ψεμάτων για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της υγείας», αναφορικά με το άρθρο του Guardian.

«Την καταστροφή που προκάλεσαν οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις προσπαθεί να τη φορτώσει στην σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με έναν εξοργιστικά χυδαίο τρόπο» επεσήμανε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα, ενώ ακολούθησε έντονη συνομιλία με τον συνεργάτη του Γιώργου Παπαδάκη, Ντίνο Σιωμόπουλο, ο οποίος έχασε πρόσφατα τον πατέρα του καταγγέλλοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια υπήρξε ένταση με τον Γιώργο Παπαδάκη, καθώς ο κ. Πολάκης δεν δέχθηκε να ακούσει τα μηνύματα των πολιτών, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς ότι ο «ΑΝΤ1 πήρε 1 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ» και ο παρουσιαστής έλεγε ότι αν αυτό έγινε νόμιμα δεν υπάρχει θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής και αρκέστηκε να τοποθετηθεί μόνο για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στο ΕΣΥ.

Η συνέντευξη του κ. Πολάκη στον ΑΝΤ1 διεκόπη ξαφνικά, με τον αναπληρωτή υπουργό να κλείνει το τηλέφωνο.