Αρνητική ήταν η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με το αίτημα της εταιρείας Alter Ego (συμφερόντων Β. Μαρινάκη), για την εκπομπή σήματος από τον σταθμό «One Channel».

Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υφίσταται το νομοθετικό πλαίσιο για τη θεμελίωση δικαιώματος εκπομπής, αποκλείοντας την πρόσβαση στον σταθμό «One Channel» στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μέσω της DIGEA. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξετασθεί συνολικά ενόψει των αποφάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες τις οποίες θα χορηγήσει το ΕΣΡ.

Η πλευρά Μαρινάκη έδωσε την δική της απάντηση μέσω μιας ανακοίνωσης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επομένως με το ισχύον θετικό δίκαιο, βάσει των ισχυρισμών σας, δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαίωμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής λειτουργίας τους. Άλλωστε αν υπήρχε κάποια γενικότερη ισχύουσα νομική βάση, δεν θα έσπευδαν οι προηγηθείσες κυβερνήσεις να νομοθετούν, όλα τα προηγούμενα έτη, για την νομιμοποίηση της προσωρινής λειτουργίας των εθνικής εμβέλειας σταθμών.

Από την στιγμή, ωστόσο που η Αρχή σας αποδέχεται ως νομίμως λειτουργούντες τους ήδη λειτουργούντες σταθμούς, ενώ υπάρχει το ως άνω νομικό έλλειμμα, πως αποκλείει την λειτουργία του δικού μας τηλεοπτικού σταθμού; Πώς γίνεται δηλαδή “το ισχύον θετικό δίκαιο” να αφορά μόνο στην δική μας εταιρεία;»

Η Alter Εgo στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι επισυνάπτει και σχετικό ηλεκτρονικό δημοσίευμα στο οποίο, όπως τονίζεται, φαίνεται ότι προέρχεται από διαρροή μέσα από τους κόλπους του ΕΣΡ, καθώς «προηγείται χρονικά της αποστολής της επιστολής σας στην εταιρεία μας, και το οποίο αναφέρεται σε πιέσεις συγκεκριμένων συστημάτων προς το ΕΣΡ».

Και στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία «θέτει επιτακτικά την ανάγκη να τοποθετηθείτε συνολικά και νομικά εμπεριστατωμένα επί ενός τόσο ευαίσθητου θέματος, όσο αυτό της διαφάνειας και της ισοτιμίας στο δικαίωμα εκπομπής των ενημερωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας».