Ένα λάθος της ΕΡΤ στη μετάδοση των θέσεων του ΚΚΕ, σχετικά με την τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα.

Το λάθος έγινε στο χθεσινό μεσημβρινό δελτίο όταν μεταδόθηκε ότι το ΚΚΕ θα καταψήφιζε την τροπολογία στη σημερινή ψηφοφορία. Το «σούπερ» στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για εφάπαξκαταβολή της 13ης σύντακης – Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ -ΧΑ» και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώνης ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ».

VOULI

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση για το λάθος στη μετάδοση των θέματος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι δεν προβαίνει σε «αθλιότητες»

«Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε ‘’αθλιότητες”, ούτε σε ‘’βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ”. Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΡΤ επισημαίνει ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που μόνη τους σκέψη έχουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά εργαζόμενοι που εργάζονται σκληρά, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια σε βάρος της ΕΡΤ».