Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Η διάσκεψη κράτησε 6 ώρες και η απόφαση, που ακόμα καθαρογράφεται, βγήκε με πλειοψηφία 14 προς 11. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό όπως και πιθανώς ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΕΣΡ.

Πώς υποδέχθηκε την απόφαση ο ελληνικός Τύπος

Η «Αυγή» κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφαση που επαναφέρει το καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο επισημαίνοντας και τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα. Ο τίτλος της είναι «ευτυχώς δεν κυβερνούν οι δικαστές».

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει για «δώρο» του ΣτΕ στη διαπλοκή και επιστροφή στην τηλεοπτική ανομία.

efhmerides1

Με τίτλο «Η μεγάλη μέρα της τηλεόρασης» «Τα Νέα» γράφουν πως δεν πέρασε το μαύρο και κάνει λόγο για βαριά ήττα της κυβέρνησης.

«Σκηνικό πολέμου μετά την ετυμηγορία του ΣτΕ» είναι ο τίτλος του «Έθνους» που μιλά για ιστορική απόφαση.

efhmerides2

 

Για ιστορική απόφαση γράφει και ο «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Γκρεμίστηκε το ‘πραξικόπημα Παππά’.

Η «Δημοκρατία» έχει τίτλο «Μαύρο του ΣτΕ στον νόμο Παππά»

efhmerides3

«Μαύρο στο νόμο Παππά» είναι και ο τίτλος της «Ναυτεμπορικής» που υπογραμμίζει πως η απόφαση αποτελεί προάγγελο πολιτικών εξελίξεων.

Για βαρύτατο πλήγμα στην κυβέρνηση γράφει και η «Καθημερινή» που έχει τίτλο «Άκυρος ο νόμος για τις άδειες».

 

efhmerides4

«Όλοι στον αέρα» γράφει στο πρωτοσέλιδό του το «Ποντίκι» συμπληρώνοντας «Στον αέρα το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών, τα καουμποϋλίκια της ΝΔ για το ΕΣΡ και το επιχειρηματικό τοπίο της τηλεόρασης».

«Μαύρο στον νόμο Παππά» είναι ο τίτλος της «Freddo» που κάνει λόγο για φιάσκο.

 

efhmerides5