Οι δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης, η αμφισβήτηση για τα ελληνικά νησιά και τώρα μια νέα τουρκική σειρά που έρχεται να ταράξει τα νερά με το σενάριο της.

Η σειρά με τίτλο «Vatanım Sensin», δηλαδή, «Εσύ Είσαι η Πατρίδα μου» κάνει πρεμιέρα  αύριο, ενώ ήδη έχει προκαλέσει τον έντονο σχολιασμό για το περιεχόμενο της.  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Χειλαδάκη, η ιστορία ξεδιπλώνεται την περίοδο λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή και κατά την διάρκεια αυτής. Οι παραγωγοί του Kanal D φαίνεται πως εξιστορούν τα γεγονότα από την τουρκική πλευρά καθώς παρουσιάζουν τους Έλληνες στρατιωτικούς να δολοφονούν, να εκτελούν κόσμο και να καταστρέφουν τις περιουσίες των Τούρκων.

88

Πρωταγωνιστής του σήριαλ ο ηθοποιός Χαλίτ Εργκέντς ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τον ρόλο του «Σουλειμάν».

Στη σειρά ο ηθοποιός φυλακίζεται από τους Έλληνες, οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι κακοί της υπόθεσης, και έτσι στη συνέχεια αποφασίζει να γίνει ο εξολοθρευτής τους.

Το τρέιλερ της φιλόδοξης τουρκικής σειράς που προβάλλεται στη γείτονα χώρα, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στα γεγονότα.