Λίγο μετά τις 17:30 της Δευτέρας ξεκίνησε η νέα κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία εισέρχεται σήμερα στον πυρήνα των θεμάτων που έχουν τεθεί για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου Παππά.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας, όπου αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγηση του για το θέμα ο σύμβουλος της Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου.

Αναμένεται ακολούθως να τοποθετηθούν τα μέλη της Ολομέλειας τα οποία και θα κληθούν να ψηφίσουν για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου σχετικά με το μείζον θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως είναι δύσκολο η Ολομέλεια του ΣτΕ να καταλήξει σήμερα σε απόφαση υπενθυμίζοντας, με νόημα, πως ο πρόεδρος του δικαστηρίου έχει ορίσει και νέα διάσκεψη για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Αν η Ολομέλεια ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου η εφαρμογή του θα συνεχιστεί κανονικά. Αν, όμως, αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει εμπλοκή στην εφαρμογή του νόμου καθώς θα χρειαστεί νέα ρύθμιση.