Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Οι συμμαθητές» ξεκίνησε με την αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών να γίνεται ξανά καθημερινή. Στα νέα επεισόδια, μετά από αυτά που έχουν ήδη γυριστεί, θα αποχαιρετίσουμε αρκετούς από τους πρωταγωνιστές και θα καλωσορίσουμε νέα πρόσωπα. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Φαίδρα Δρούκα η οποία αποκάλυψε πως η ίδια επέλεξε να μην συνεχίσει στην σειρά για προσωπικούς καλλιτεχνικούς λόγους.

«Τηλεοπτικά ήταν δική μου επιλογή να μην συνεχίσω. για τον τρίτο κύκλο των Συμμαθητών για προσωπικούς καλλιτεχνικούς λόγους. Ξέρω ότι η σειρά θα σκίσει και για τρίτη χρονιά, εύχομαι σε όλους τα καλύτερα» ανέφερε η Φαίδρα Δρούκα.

Ο 3ος κύκλος ανανεώνεται δυναμικά με ταλαντούχους και δημοφιλείς πρωταγωνιστές που προστίθενται στο ήδη επιτυχημένο cast της σειράς, ενώ τα νέα επεισόδια βρίσκουν τους «Συμμαθητές» να περνούν εκ νέου εξετάσεις. Οι εξετάσεις όμως φέτος έχουν γρίφους και ερωτήματα για δυνατούς λύτες:

Θα καταφέρουν η Μαριλένα και ο Αριστείδης να πάρoυν πίσω την Cooldog από την Ίριδα;

Ποιο όνομα περιέχει ο φάκελος με τα αποτελέσματα του DNA που έχει στα χέρια της η Τατιάνα;

Θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο η Μαριλένα με τη μητέρα της Ιωάννα που τη θεωρούσε μέχρι τώρα νεκρή; Ποιο είναι το μυστικό που φέρνει στις αποσκευές της από την Αργεντινή;

Θα κάνει την επιλογή του ο Άρης; Η Αλίνα ή η Μπέτυ θα είναι η εκλεκτή της καρδιάς του;

Η Κρίστη επέστρεψε. Ήρθε η ώρα για ένα ακόμα reunion ή κάποιος άλλος από την παρέα των Συμμαθητών ετοιμάζεται να φύγει;

Τι γίνεται όμως όταν όλος ο κόσμος έχει έρθει ανάποδα και δεν είσαι σίγουρος για το ποια απάντηση είναι η σωστή;

Αυτή τη χρονιά νέες αφίξεις θα φέρουν απροσδόκητες εξελίξεις και θα βάλουν τις σχέσεις των Συμμαθητών σε νέες δοκιμασίες:
«Φραγκίσκος (Κωνσταντίνος Κάππας) και Έμυ»: Δύο ονόματα, μια ιστορία και ένας ανεκπλήρωτος σχολικός έρωτας ξεχασμένος στις σελίδες ενός σκονισμένου λευκώματος που θα οδηγήσει την παρέα των συμμαθητών να τους αναζητήσει…

Ο Ανδρέας θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ξεκινήσει ένα καταφύγιο σκύλων. Όμως αυτό εξαρτάται από τον ξάδερφό του από το χωριό, τον Ηρακλή (Τάσος Γιαννόπουλος), με τον οποίον έχουν κληρονομήσει το οικόπεδο εξ’ αδιαιρέτου.