Άγρια κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ έφεραν οι σημερινές εξελίξεις στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η σημερινή πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλείται να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως «μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει καταρρεύσει και πρόσθεσε: «Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη. Μόνη λύση, η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για την Ελληνική Δικαιοσύνη, ασκώντας δριμύτατη κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία καταλογίζει βαρύτατη ευθύνη «για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σε απάντηση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «στην αδιανόητη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για την Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνει ότι «ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι “μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση τηλεοπτικές άδειες έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη”».

«Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ» τονίζει, «επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ακόμη ότι «η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Ωστόσο», υπογραμμίζει, «η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη».

«Η σπουδή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση», τόνισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση που εξέδωσε σχετικά με τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων». Επιπλέον, «η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη».

«Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά».

Κουμουτσάκος: Η γνωστή σκοτεινή προπαγάνδα του Μαξίμου

Η απάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου δεν άργησε να έρθει. Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε:

«Το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει, για ακόμη μια φορά, στη γνωστή σκοτεινή προπαγάνδα του. Παραποιεί, διαστρεβλώνει, συκοφαντεί.

Όλοι θυμούνται πολύ καλά ποιος παρεμβαίνει συστηματικά, ωμά και κυνικά στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι η Κυβέρνηση. Είναι ο κ. Τσίπρας που, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.

Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι βαριά έκθετοι και εκτεθειμένοι. Είναι κατηγορούμενοι. Βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο. Και γι’ αυτό είναι πανικόβλητοι».