Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Κάραβελ έδωσε ο δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Alpha Πάνος Λαζαράτος με αντικείμενο τη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Λαζαράτος έχει προαναγγέλλει μεγάλες αποκαλύψεις και τόνισε ότι οι κάμερες δείχνουν ότι ο αρχηγός μιας αποστολής βρέθηκε στην ίδια τουαλέτα με αστυνομικό. Μάλιστα είπε ότι οι κάμερες δείχνουν ότι συγκεκριμένη βάρδια αστυνομικών πήγαινε μόνο σε τουαλέτα συγκεκριμένης αποστολής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Λαζαράτου, που προκύπτουν από την μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν. Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο.

Ανάμεσα  σε εκείνους που πέρασαν, σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ήταν αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.