Η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκινά σήμερα το πρωί.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σακελλαρίου θα διασκεφθούν εξετάζοντας όλα τα επιχειρήματα που προβάλουν τα νομικά επιτελεία των καναλιών που βρίσκονται σε λειτουργία.

Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δύο: Εάν αρμόδιο για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο το ΕΣΡ και όχι ο υπουργός Επικρατείας, αλλά και η συνταγματικότητα της χορήγησης 4 και μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρειαστούν περισσότερες από μια διασκέψεις προκειμένου οι δικαστές να καταλήξουν στην τελική τους κρίση καθώς τα θέματα που τίθενται δεν αφορούν μόνο τις συνταγματικές επιταγές αλλά επεκτείνονται και σε ζητήματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα οποία είναι μάλλον δύσκολο να επιλυθούν και να απαντηθούν σε μία μόνο συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο 24ωρα ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.