Μυστήριο καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο γινόντουσαν τα πονταρίσματα του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, στα επίσημα πρακτικά του διαγωνισμού, φαίνεται πως κάνει μηδενικό ποντάρισμα για δυο διαδοχικές φορές κάτι που σημαίνει πως με βάση τους όρους της διαδικασίας θα έπρεπε να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Το μυστήριο, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τα ίδια πρακτικά ο κ. Σαββίδης φαίνεται σα να έχει αυξήσει την προσφορά του κατά 100.000 ευρώ και στα δυο αυτά «χτυπήματα». Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα από τη στιγμή που τα πονταρίσματα αυτά φαίνονται να είναι αρχικά 61.500.000 ευρώ να μετατρέπονται στη συνέχεια σε 61.600.000 ευρώ και μετά να… ξαναγίνονται  61.500.000 ευρώ όταν επί της ουσίας το μόνο που έχει μεσολαβήσει είναι τα δυο μηδενικά πονταρίσματα του επιχειρηματία! Και όλα αυτά στην ίδια σελίδα των πρακτικών.

Ο κ. Χρήστος Δουληγέρης, ο πρόεδρος της επιτροπής , στις επίμονες ερωτήσεις του ρεπόρτερ του Alpha επαναλάμβανε διαρκώς πως «όλα έγιναν νόμιμα» και πως «καλό θα ήταν, όσοι αμφισβητούν τη νομιμότητα, του διαγωνισμού, να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την διακήρυξη, γιατί δεν τη έχουν διαβάσει καλά» και πως «αν θέλουν μπορούν να καταθέσουν ένσταση».