Έτοιμος να πάρει τηλεοπτική άδεια εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης μετά την αποχώρηση του Χρ. Καλογρίτσα. Όπως δήλωσε «εντός δύο τριών ημερών είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τη δόση».

Ο κ. Σαββίδης που είναι ο πρώτος επιλαχών τόνισε εκ νέου ότι απευθύνει πρόσκληση στον Alpha και το Star για συζητήσεις και όπως είπε αν δεν δεχτούν τα δύο κανάλια, τότε θα ξεκινήσει κανάλι από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εταιρεία του κ. Σαββίδη θα χαρακτηριστεί «προσωρινός υπερθεματιστής» και στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες.

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ολοκλήρωση του ελέγχου θα πρέπει να καταβάλει το 1/3 του ποσού για την άδεια που θα της παραχωρηθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαββίδης είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα πληρώσει τη δόση για να αποκτήσει την άδεια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαβββίδης είχε καταθέσει πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά για τον Alpha, καθώς και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Όπως δήλωσε: «Από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα αυτό το γεγονός. Την σοβαρότητα των προθέσεών μου την έδειξα με την πρότασή μου. Έτσι είναι, όμως, ένας διαγωνισμός, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Για αυτό κι εγώ συνεχάρην αυτούς που κέρδισαν. Υπήρξαν, ωστόσο, άνθρωποι που το προσέγγισαν αυτό με διαφορετικό τρόπο και έπαιξαν παιχνίδι. Την σοβαρότητά μου θα την δείξω και στη συνέχεια.

Ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω συμμετοχή στο χώρο της media business. Είμαι έτοιμος, στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν στο διαγωνισμό, και μεταξύ αυτών και στον κύριο Κοντομηνά και στο κανάλι Alpha, να πουλήσουν το κανάλι τους, κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν».