Εκπνέει, σήμερα, Δευτέρα, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ήδη ο Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πλευρά Καλογρίτσα, αλλά και στον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1.

Ωστόσο η πληρωμή της πρώτης δόσης δεν σημαίνει ότι το θέμα των Τηλεοπτικών Αδειών έχει λήξει.

Ήδη η ΝΔ, δια των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί» δήλωσε την Παρασκευή ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της μήνυσης.

Απαντώντας στη μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «οι μόνοι που απειλούνται από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων είναι όσοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής». «Από χτες είχαμε επισημάνει ότι το μόνο που δεν έχει κάνει η ΝΔ είναι να παραστεί στο ΣτΕ ως συνήγορος των καναλαρχών. Τελικά, μετά τις ευθείες παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, αποφάσισε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μήνυση, διά βουλευτών της, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «τρέχει πίσω από τις πρωτοβουλίες των συμφερόντων που εξυπηρετεί».

«Κατανοούμε τον πανικό και τις παλινωδίες της ΝΔ, που αναγκάζεται να αλλάζει γραμμή κάθε εβδομάδα, τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί. Άραγε, μετά τις κομματικές ανακοινώσεις, τώρα συντάσσουν και μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;

Την ίδια ώρα, και προφανώς προς μεγάλη λύπη του κ. Μητσοτάκη, στα δημόσια ταμεία έχουν ήδη εισρεύσει τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ από τους υπερθεματιστές που καταβάλλουν την α’ δόση. Με αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Η ΝΔ ας επιμένει ότι θα τα επιστρέψει στους καναλάρχες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου  για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Ταυτόχρονα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Την κατάθεση της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από δυο εταιρείες, ανακοίνωσε και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα πρωτότυπα διπλότυπα είσπραξης της πρώτης δόσης κατέθεσαν στη Γενική Γραμματεία οι εταιρείες, Ειδήσεις Ντοτ Κομ, Ανώνυμη ραδιοτηλεοπτική και εμπορική εταιρεία παροχής πληροφοριών και ενημέρωσης (ΣΚΑΙ ΑΕ) ποσό, 14.533.333,34 ευρώ και Αλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ποσό, 26.633.333,34 ευρώ.