Την άποψή της για την Αλίκη Βουγιουκλάκη έδωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροζίτα Σώκου, μιλώντας σε εκπομπή του «Έψιλον».

Όταν ρωτήθηκε για τη γνωριμία με την Βουγιουκλάκη, η Σώκου απάντησε: «Πολύ καλά την γνώριζα. Η Αλίκη πιστεύω ότι ήταν ένα τεράστιο ταλέντο το οποίο η ίδια το κατακρεούργησε γιατί ήθελε τον κόσμο όπως την ήθελε ο κόσμος. Αυτή ήθελε να χαίρεται ο κόσμος, τίποτα άλλο. Και γι’ αυτό συνέχιζε αυτό το ντύσιμο το περίεργο που είχε, τις μπούκλες, το λουλούδι, αυτά τα έκανε για τον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχαμε. Το πρόσωπό της είχε πολλά ελαττώματα, αλλά ήξερε να τα διορθώνει. Έβαζε τα χείλη ψηλά γιατί ήταν μεγάλη η απόσταση, ζωγράφιζε ψεύτικα μάτια μέχρι εκεί και δεν το κατάλαβε κανένας. Ήξερε να διορθώνει όλα της τα λάθη».

«Αν ζούσε σήμερα η Αλίκη θα είχε την ίδια επιτυχία;», ρώτησε ο δημοσιογράφος και η απάντηση της Ροζίτας Σώκου ήταν λίγο… αναπάντεχη: «Εγώ νομίζω ότι καλά έκανε και πέθανε»!

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε με τον άντρα της επί Χούντας, όταν είχαν πάει να δουν την Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα θέατρο: «Πήγαμε μια φορά, επί Χούντας, στο θέατρο με τον άντρα μου. Είχαν κάνει ένα θέατρο μέσα στον κήπο στο Ζάππειο. Τραγουδούσε “Παττακός περνάει και όλα γίνονται” κάτι τέτοιο, και σηκώνεται ο άντρας μου όρθιος και λέει “Εγώ δεν κάθομαι σε ένα θέατρο που τραγουδάει la vecchietta fasista”! Θυμάμαι ακόμα που το είπε ιταλικά, η φασιστόγρια θα λέγαμε σήμερα».

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για τη Μελίνα Μερκούρη, η Σώκου απάντησε: «Εγώ δεν έχω τίποτα με την Μελίνα. Αλλά θέμε, δεν θέμε, τα είχε με τον Γιαδικιάρογλου στην Κατοχή που ήταν ο χειρότερος συνεργάτης των Γερμανών. Είχε κάνει πράγματα που ο θεός να σε φυλάξει από αυτήν την άποψη».