Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ νέες «φωτιές» άναψε χθες από το Λονδίνο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος επανήλθε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και συγκεκριμένα στην άδεια του Χρήστου Καλογρίτσα.

Τόνισε ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να διαλέξει ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού ή την ιδιότητα του εργολήπτη δημοσίων έργων.

Από το Λονδίνο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι: «Αν αποδείξει ότι έπαψε να είναι εργολάβος ή ότι έχει σταματήσει το σπορ ή αν περάσει τον έλεγχο Πόθεν Έσχες τότε καλώς να πάρει την άδεια».

Ο κ. Καμμένος έδειξε να πιστεύει ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει τα χρήματα για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες εάν θα περάσει τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.

Μάλιστα εκτίμησε ότι τελικά άλλοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν τις άδειες.

 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση θα επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν οι 4 υπερθερματιστές των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες.

Πηγές του Μοσχάτου κράτησαν αποστάσεις από το κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος σημειώνοντας ότι «εξέφρασε προσωπικές απόψεις», επισημοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μέσα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

«Σας λέω ευθέως ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό και η Ν.Δ. θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Χρήματα που δόθηκαν θα πρέπει να δοθούν πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια.

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού» ανέφερε ο υπουργός.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των νέων καναλαρχών, καθώς αρχικά η κυβέρνηση επιθυμούσε να περιοριστεί μόνο στην αιτιολόγηση των ποσών που θα καταβληθούν ως πρώτη δόση.

Η δήλώση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της εταιρείας του ALTER EGO, που ζήτησε τον έλεγχο του συνόλου των τιμημάτων που προσφέρθηκαν στον διαγωνισμό.

Τελικά ο έλεγχος πόθεν έσχες θα γίνει επί του συνολικού ποσού που θα διαθέσουν οι νέοι καναλάρχες για να αποκτήσουν άδεια. Μετά από διαβουλεύσεις πολλών ωρών τελικά βρέθηκε η φόρμουλα και έτσι ο έλεγχος δεν θα γίνει επί του ποσού της προκαταβολής αλλά επί του συνολικού το οποίο ο καθένας από τους 4 θα διαθέσει για να πάρει την τηλεοπτική άδεια.