Κριτική στις κινήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε, «οι κύριοι Παππάς και Κρέτσος ξαναθυμούνται με προκλητικό τρόπο το ΕΣΡ τώρα που έκαναν τη δημοπρασία».

«Η διαδικασία ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα τύπου Big Brother. Η δημοπρασία με εξαίρεση την πρώτη άδεια έδειξε ότι δεν υπάρχει λογική αγοράς αλλά λογική ανταγωνισμού. Το επιχείρημα της αγοράς το ανέτρεψε η ίδια η διαδικασία», τόνισε.

«Αν το ζητούμενο ήταν το πορτοφόλι τότε η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δώσει τέσσερις άδειες αλλά οκτώ με τιμή εκκινήσεις 30 εκατ. και θα εισέπραττε από την αρχή τα 240 εκατ. ενώ τώρα έχει εξασφαλισμένα μόνο τα 82 εκατ.», είπε ο κ Βενιζέλος. Βρισκόμαστε, πρόσθεσε μπροστά σε μια κατάσταση αδιέξοδη και εκρηκτική.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, τέλος, πως δημιουργήθηκε αναστάτωση όχι στο όνομα της δημοκρατίας αλλά στο όνομα μιας πολύ μικρής κομματικής σκοπιμότητας η οποία είναι μόνο βραχυπρόθεσμη αλλά και βλαπτική για την ουσία της δημοκρατικής πολυφωνίας.