Με άδεια χέρια έφυγαν τα ξημερώματα από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τέσσερις από τους οκτώ διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών, καθώς παρά τις προσφορές τους στη δημοπρασία δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν καμία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, του Ανεξάρτητου Παρόχου Τηλεοπτικού Περιεχομένου και τον Ιβάν Σαββίδη οι οποίοι ναι μεν δεν κατοχύρωσαν κάποια άδεια, τοποθέτησαν ωστόσο διόλου ευκαταφρόνητα ποσά κατά τη διεκδίκησή τους.

Αυτό προκύπτει και από την κατάταξη των επιλαχόντων- ας μην ξεχνάμε πως οι τέσσερις κερδισμένοι ανακοινώθηκαν ως «προσωρινοί υπερθεματιστές» και η «νίκη» τους πρέπει να οριστικοποιηθεί, οπότε εκείνοι που έμειναν εκτός είναι επιλαχόντες μέχρι την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με την κατάταξη των επιλαχόντων, πρώτη είναι η Dimera του Ιβάν Σαββίδη με ύψος προσφοράς 61,5 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Alpha με 61 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη και την τέταρτη θέση, μακράν από τις δύο πρώτες σε ό,τι αφορά τα προσφερόμενα ποσά, είναι ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου με προσφορά ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και η Νέα Τηλεόραση με 13 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕς ΑΔΕΙΕΣ