Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών των επτά τηλεοπτικών καναλιών με τις οποίες ζητούσαν προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ( προσωρινού παγώματος της διαγωνιστικής διαδικασίας) έως ότου κριθούν θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκαση τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών, κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου σε μια διαδικασία κλειστή που διήρκησε περίπου δυο ώρες.

Παράλληλα τις δικές τους θέσεις ανέλυσαν και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης καθώς παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ελ. Κρέτσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου.