Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικολάου Σακελλαρίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί ακόμη και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών παρέθεσαν σειρά επιχειρημάτων, καθώς ο ένας στρέφεται σε βάρος του άλλου, αλλά και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι σταθμοί.

Συγκεκριμένα, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου αλλά και κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τις εννέα αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στόχος των εκπροσώπων των καναλιών είναι να πετύχουν την χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Στη συζήτηση παρίσταται, επίσης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.