Με ανοικτό το ενδεχόμενο το ΣτΕ να εκδώσει αύριο την απόφαση του για την χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής μετά τις προσφυγές των καναλιών προσέρχονται στις 10 το πρωί ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας  οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των αδειών.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας θα τοποθετηθούν επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου αλλά και  κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τις αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του  γενικού γραμματέα,  με την οποία   εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στόχος των εκπροσώπων των καναλιών είναι να πετύχουν την χορήγηση προσωρινής διαταγής ενώ, παράλληλα, εκκρεμεί η συζήτηση των αιτήσεων  ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός επιχειρεί να εντοπίσει τις «αδυναμίες» του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και ειδικά για παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Επιπλέον, στα έγγραφά τους εκθέτουν την οικονομική, φορολογική και διαχειριστική κατάσταση των σταθμών τους.