Συμβουλές στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη να διαβάζει «για να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης» δίνει σήμερα η Αυγή, απαντώντας σε πρόσφατη δήλωση της αθλήτριας, που είχε θεωρηθεί απάντηση στα όσα έγραψε πριν από λίγες ημέρες για τον Πύρρο Δήμα η εφημερίδα.

«Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε άλματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος του χρόνου. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα» είχε δηλώσει η Στεφανίδη στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αυγή είχε αναρωτηθεί σε άρθρο με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό» «τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται για μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας», με αποτέλεσμα εκείνος να στείλει εξώδικο.

Σήμερα ξανά ο ίδιος αρθογράφος Δημήτρης Χρήστου σε ένα μονόστηλο στη στήλη Παραπολιτικά της Αυγής με τίτλο «Να… διαβάζεις Κατερίνα» κάνει αναφορά στη δήλωση της Κατερίνας Στεφανίδη.

«Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η χρυσή ολυμπιονίκης στο Ρίο της Βραζιλίας υπερασπίστηκε τους αθλητές και ξεκαθάρισε: “Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε άλματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος του χρόνου. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα”.

Μια συμβουλή, μόνο, Κατερίνα, τώρα που έχεις και τον σπουδαίο τίτλο της ολυμπιονίκη. Όταν απαντάς σε κάτι, να έχεις διαβάσει καλά αυτό το κάτι για να μην γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης. Δεν έγινε κανένα σχόλιο για την αθλητική σου συμπεριφορά και κανενός άλλου αθλητή πλην των αρσιβαριστών. Το αντίθετο μάλιστα σημειώθηκε πόσο σπουδαίο είναι εκεί στις ΗΠΑ να μπορείς να συνδυάσεις πρωταθλητισμό με υψηλό επίπεδο σπουδών, κάτι που δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο εδώ στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία λοιπόν στις προσπάθειές σου».