Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο παλιό κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στο Μαρούσι, όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες, εμπορικό τμήμα και δημόσιες σχέσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογική βλάβη εντός του κτιρίου που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης, για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης της πυρκαγιάς που, όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, και αυτή την ώρα γίνεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η ανακοίνωση του καναλιού

Ένα βραχυκύκλωμα μικρής έκτασης στις εγκαταστάσεις  του ΑΝΤ1 είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης για την επαναφορά του σήματος του σταθμού.

Η σχετική καθυστέρηση στην επίλυση του τεχνικού προβλήματος οφείλεται στις απαραίτητες  ενέργειες των υπηρεσιών της ΔΕΗ και της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

antenna1 antenna2 antenna3 antenna4 antenna5

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος