Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορούν να αυξηθούν, διευκρινίζει η γ.γ Επικοινωνίας, μετά την σύγχυση που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση στην Διαύγεια, της διοικητικής πράξης για την αποδοχή της περίφημης μελέτης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

«Ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική  πράξη».

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν, όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα:

πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.

Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας”.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του εγγράφου της Γ.Γ.Ε.Ε. Με το οποίο η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου ανέθετε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας , “εκπόνηση της οριστικής εμπειρογνωμοσύνης, σχετικά με το αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενόψει του διαγωνισμού, που διενεργείται, σε εφαρμογή του ν. 4339/2015”.

Όπως επίσης αναφερόταν στην ίδια απόφαση, “η συνολική δαπάνη για την παροχή της προαναφερόμενης οριστικής εμπειρογνωμοσύνης από το ανωτέρω ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα δε δύναται να υπερβεί το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ», αναφέρει η ανακοίνωση.