Απάντηση στις διαρροές που φέρουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να έχει στήσει «πηγαδάκι» με καναλάρχη στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο και να προαναγγέλλει το κλείσιμο του MEGA έδωσε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ο Μανώλης Καψής.

Ο «πόλεμος» μεταξύ MEGA και κυβέρνησης παίρνει μεγάλες διαστάσεις μετά και την απόρριψη της αίτησης της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Μανώλης Καψής, έκανε σχόλιο-παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ από κάτω έγραφε: «Το μαύρο στο MEGA δεν θα περάσει».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μανώλη Καψή:

«Προχθές είχαμε τον κύριο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά είπε ότι το MEGA θα κλείσει, χθες είχαμε τον Νίκο Παππά να λέει ότι το MEGA έχει ήδη κλείσει. Μ’ άρεσε πολύ δε το ότι επεφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του διαιτητή. Κι όλοι γνωρίζουμε το ρόλο της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι το κυβερνητικό σχέδιο για να κλείσει το MEGA ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτεται. Νομίζω και οι πιο εύπιστοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο μοναδικός λόγος που γίνεται αυτός ο διαγωνισμός είναι για να πέσει “μαύρο” στο MEGA. Ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνεται αυτός ο διαγωνισμός είναι για να κλείσει το MEGA. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός για να πέσει “μαύρο” στο MEGA.

Η κυβέρνηση αφού ρύθμισε ορισμένες λεπτομέρειες, έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τις συντάξεις, επέβαλε νέους φόρους, αύξησε τον ΦΠΑ για τον οποίο ο κύριος Καμμένος θα παραιτείτο αν αυξάνονταν στα νησιά, αφού μείωσε τους μισθούς, αφού έδωσε σε ιδιώτες το λιμάνι του Πειραιά και τα περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία είχε υποσχεθεί να επανέλθουν υπό κρατικό έλεγχο, αφού μετονόμασε την τρόικα στους οποίους θα έδινε ένα καφεδάκι και θα τους έδιωχναν, είχε πει ο κύριος Μπαλάφας, αφού μετονόμασε την τρόικα σε Θεσμούς ή κουαρτέτο, ασχολείται τώρα με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού δηλαδή με τις αρμοδιότητες του Προκόπη Παυλόπουλου και με τη μάχη κατά της διαπλοκής. Που μάχη κατά της διαπλοκής ίσον να πέσει μαύρο στο MEGA. Τώρα αν θα μείνουν 500 οικογένειες χωρίς εισόδημα, αν θα μείνουν 500 εργαζόμενοι άνεργοι δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τους κυβερνώντες. Το βασικό είναι επιτέλους μία υπόσχεση που δόθηκε, τουλάχιστον αυτή να τηρηθεί. Και το πιο ενοχλητικό είναι ότι όλοι σιωπούν.

Εργοδοτικές οργανώσεις, εργοδότες, επιχειρηματίες, η Ένωση Συντακτών, δημοσιογραφικές οργανώσεις, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, οργανώσεις πολιτών, όλοι σιωπούν. Για ορισμένους από αυτούς έχω την εντύπωση ότι ο λόγος είναι ο φόβος του γκουβέρμου. Από τη δικά μας πλευρά πάντως απαντούμε με την άδειά σας συνεχίζουμε. Όχι “μαύρο” στο MEGA».