Ένταση επικράτησε στο πλατό του X Factor μετά την ερμηνεία του παίκτη του Γιώργου Θεοφάνους Ανδρέα Λέοντα, που ερμήνευσε τη «Ρόζα» του Δημήτρη Μητροπάνου. Η Πέγκυ Ζήνα επέρριψε ευθύνες στο γνωστό συνθέτη για την επιλογή του τραγουδιού, λέγοντας ότι δεν της άρεσε καθόλου που επιλέχθηκε καθώς ο Ανδρέας δεν ήταν έτοιμος να ένα τέτοιο σημαντικό τραγούδι.

«Δεν έχω να πω τίποτα κακό για τον Ανδρέα Λέοντα σήμερα γιατί δε ευθύνεται σε τίποτα κακό. Το τραγούδι που είπες είναι ύμνος. Αυτή τη “σιωπή} που λέει στους στίχους ο Άλκης Αλκαίος κάποιες φορές πρέπει να τη σεβόμαστε και όχι να την διαταράσσουμε. Γιώργο, πιστεύω ότι ήταν πολύ λάθος επιλογή αυτό το τραγούδι για τον Ανδρέα. Αν τον αντιπαθούσες, μόνο έτσι θα μου εξηγούσες γιατί του έδωσες ως μέντορας αυτό το τραγούδι. Δεν μου άρεσε όπως το τραγούδησε ο Αντρέας. Δεν είναι έτοιμος, δεν έπρεπε να πει ένα τέτοιο τραγούδι. Έχω πρόβλημα σήμερα μέχρι και με το ότι έκοψαν στίχους από το κομμάτι. Δεν πρέπει να αγγίζονται. Δεν το διαλέγεις Γιώργο, του δίνεις ένα άλλο κομμάτι. Εγώ έφτασα 41 για να πω τη Ρόζα», είπε μεταξύ άλλων η Πέγκυ Ζήνα.

Ο Γιώργος Θεοφάνους απάντησε στην γνωστή τραγουδίστρια: «Όλα τα τραγούδια κόβονται, δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα λέμε ολόκληρα. Διαφωνώ με την λογική σου. Είναι άδικο προς τα νέα παιδιά να τους βάζουμε αυτή την ταμπέλα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε κανείς να τραγουδάει Καζαντζίδη, Στράτο, Μπιθικώτση, Μοσχολιού. Είπες γιατί διάλεξα το τραγούδι. Γιατί θεωρώ ότι ένα 20χρονο παιδί δικαιούται να το τραγουδήσει. Αυτό επέλεξα για τον παίκτη μου, δεν επέλεξα το “Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι”».