Με πρωτοβουλία του δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης, το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, το 1ο πανελλήνιο συνέδριο δημοτικών ΜΜΕ.

Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των διοικήσεων και των εργαζομένων από το σύνολο των δημοτικών ραδιοφώνων και τηλεοράσεων, από όλη την χώρα.

Επίσης, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι πρόεδροι των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να ανοίξει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριος Κρέτσος. Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αφορούν τις προοπτικές των δημοτικών ΜΜΕ. Όπως τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο ρόλος των δημοτικών ραδιοφώνων και τηλεόρασης είναι πολύ σημαντικός, γιατί επιτελούν πρωτίστως κοινωνικό, πολιτιστικό και αυτοδιοικητικό έργο και ενημερώνουν με ψυχραιμία τους πολίτες χωρίς κραυγές και εξαρτήσεις.

Ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, υπογράμμισε πως στόχος του συνεδρίου, είναι να δημιουργηθεί και ένα άτυπο όργανο που θα βοηθά στο διάλογο μεταξύ των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και στην καθημερινή λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Να σημειώσουμε ότι κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον ιδρυτή της δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, πρώην δήμαρχο και τέως νομάρχη Αρκαδίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.