Όλα τα είχε το 6ο live του X Factor. Τις λιγότερες ψήφους συγκέντρωσαν ο Ίαν Στρατής, από την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους, και ο Πιλάτος Κουνατίδης, από την ομάδα της Πέγκυ Ζήνα, στο έκτο live του X Factor με αποτέλεσμα να είναι υποψήφιοι για αποχώρηση.

Οι δύο παίκτες «μονομάχησαν» μεταξύ τους, τραγουδώντας το «My Way» του Frank Sinatra και «Τα Σχοινιά σου» του Παντελή Παντελίδη, αντίστοιχα.

Η Πέγκυ Ζήνα υποστήριξε τον τραγουδιστή της ομάδας της Πιλάτο Κουνατίδη και έδωσε την αρνητική της ψήφο στον Ίαν Στρατή, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους από την πλευρά του υποστήριξε τον δικό του «μαθητή» και έδωσε την αρνητική του ψήφο στον Πιλάτο Κουνατίδη.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η Τάμτα έδωσαν την αρνητική τους ψήφο στον Πιλάτο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το talent show.

Συγκινημένος ο διαγωνιζόμενος ανέφερε «Θα μου λείψετε ρε γαμώτο!» ενώ λίγο αργότερα έκπληκτος δέχθηκε την πρόταση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος του είπε να τραγουδήσει μαζί του στο «Estate Ακρωτήρι» την Παρασκευή.

Στο δεύτερο διαγωνιστικό μέρος ο Ίαν Στρατής εμφανίστηκε στη σκηνή του X Factor και ερμήνευσε το τραγούδι «Για το καλό μου». Οι κριτές του είπαν πάρα πολύ καλά λόγια, παρά την υπερβολή που είχε, κάτι που σημείωσαν οι Πέγκυ Ζήνα και Θοδωρής Μαραντίνης.

Την ώρα, όμως, που η Τάμτα είχε πάρει τον λόγο και μιλούσε στον Ίαν Στρατή, ο ίδιος δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα πάνω στη σκηνή του X Factor.

«Έχεις ταυτιστεί με αυτό το τραγούδι», ρώτησε ο Σάκης Ρουβάς και του απάντησε: «Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος», ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους του φώναξε «Φύγε, φύγε. Ίαν, στα αποδυτήρια…».