Με νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στην κατάθεση και επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, η οποία αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ ελήφθη «μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

Η απεργία αφορά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

«Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η οριστική υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές και στη διαπλοκή, βάζει τίτλους τέλους στην ελεύθερη ενημέρωση, στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και στα ασφαλιστικά Ταμεία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Με το νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου να ψηφίζεται άρον-άρον την Κυριακή, 8 Μαΐου η κυβερνητική πλειοψηφία Τσίπρα-Καμμένου μαζί με άλλες κοινοβουλευτικές παρουσίες, που τους στηρίζουν αλά καρτ, βάζει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία», προσθέτει η Ένωση Συντακτών καλώντας τους δημοσιογράφους  «να πάρουν μέρος μαζικά στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή».

«Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, που εξαθλιώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού», τονίζει από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.