Το Mega, η Τηλέτυπος Α.Ε. δηλαδή, προσέφυγε εναντίον της απόφασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών και συγκεκριμένα για τον «καθορισμό τιμής εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, προέβη προ ημερών σε προδικαστική προσφυγή, είναι το πρώτο νομικό βήμα πριν προσφύγει στα δικαστήρια.

Το Mega δηλώνει ότι δεν διαθέτει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία.

«Ο καθορισμός», γράφει στην προσφυγή, «της τιμής εκκίνησης για καθεμία από τις τέσσερις (4) άδειες στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000) καθιστά αδύνατη ή υπερβολικά δυσχερή την υποβολή προσφοράς εκ μέρους της Εταιρίας μας στην παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία».

«Η Εταιρία μας δεν είναι σε θέση να υποβάλει οικονομική προσφορά τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ» σημειώνει.

Την προδικαστική προσφυγή υπογράφει ο Σταύρος Ψυχάρης ως πρόεδρος της Τηλέτυπος. Η προδικαστική προσφυγή είναι ουσιαστικά ένα εξώδικο προς μια Αρχή. Ο υπουργός έχει στη διάθεσή του 15 μέρες να απαντήσει και είτε να το απορρίψει, είτε να το δεχθεί, ή να μη δώσει καμία απάντηση.

Στη συνέχεια το Mega και ο Σταύρος Ψυχάρης θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.