Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που έβγαλε ανακοίνωση – διάψευση για το πρωτοσέλιδο θέμα της Realnews και την απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέσα από την εκπομπή του.

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «μνημειώδη», ενώ αποκάλυψε ότι υπουργοί της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Φρανσουά Ολάντ.

«Θα σας ταράξω», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου και υπογράμμισε: «Η διαρροή για την απειλή παραίτησης ήρθε από εσάς, από την κυβέρνηση σας, το επιβεβαιώσαμε από δικούς σας υπουργούς. Μάλιστα είχαμε την αίσθηση ότι μπορεί επίτηδες να το αφήνετε να διαρρεύσει για να δημιουργήσετε πολιτικές εντυπώσεις. Το διασταυρώσαμε και από το Παρίσι. Μας είπαν ότι πράγματι ελέχθησαν αυτά».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούσε δημοσιογράφους και εφημερίδες ότι «εργάζονται για την αριστερή παρένθεση και διάφορα κωμικά. Ότι υπονομεύουμε την κυβέρνησή μας. Τα ίδια ακούγαμε και από τον ανεκδιήγητο Πολάκη. Παιδιά, εσείς δουλεύετε για την αριστερή παρένθεση με τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα θέματα».

Είπε ακόμη ότι «κάθε φορά οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται» και επεσήμανε ότι είναι ολισθηρή αυτή η «τακτική δημιουργίας φανταστικών εχθρών στο χώρο του Τύπου κάθε φορά που δεν τους βολεύει».

«Κάτι τέτοια έκανε και η κυβέρνηση Σαμαρά και οδηγήθηκε σύντομα στα γνωστά πολιτικά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το απόγευμα, άμεση ήταν η διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Real News ότι ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα παραίτησης στον Ολάντ σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δημοσίευμα έλεγε: «Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε τον Ιούλιο ή εγώ φεύγω»! Αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ.

Η απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έγινε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Τα μέτρα που προτείνει στην Ελλάδα το ΔΝΤ και ιδίως ως προς το είδος των μέτρων που θα ληφθούν, θα μετατρέψουν τη χώρα σε Μπανανία. Η κυβέρνησή μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτά τα μέτρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Γαλλίας».

Ανάλογο μήνυμα φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο είχε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται το ευρωκοινοβούλιο.