Επίθεση στους δημοσιογράφους Γιώργο Αυτιά και Νίκο Χατζηνικολάου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Αναφέρεται σε… εσκεμμένες δημοσιογραφικές παραλείψεις τους που αφορούν το έργο του υπουργείου και λέει ότι «εμείς και αντέχουμε και θα σας νικήσουμε με αυτά που κάναμε μέχρι τώρα και θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον».

Αναφερόμενος στο περιστατικό κατά το οποίο ο Γιώργος Αυτιάς εμφανίστηκε στην εκπομπή του «να ουρλιάζει στον Σκάι» για έναν ασθενή ο οποίος χρειάζεται να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, απαιτώντας να τον καλέσουν από το υπουργείο στην εκπομπή του και να απολογηθούν, ο Π. Πολάκης απαντά: «Σιγά, ρε γίγαντα της δημοσιογραφίας, που είμαστε υποχρεωμένοι να σε παρακολουθούμε το πρωί της Κυριακής για να σου απαντήσουμε και μας εγκαλείς γιατί δεν το κάνουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτάει «πότε αναφέρθηκε στην εκπομπή σου ότι ξεκίνησαν να διορίζονται οι 100 γιατροί και οι 400 νοσηλεύτριες που ολοκληρώθηκε η προκήρυξη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και οι οποίοι θα ενισχύσουν τις ΜΕΘ;». Επίσης, «πότε είπες ότι ενεργοποιήσαμε τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ οι οποίες κάλυψαν ένα μέρος των αναγκών;». Και ένα τρίτο ερώτημα: «Πότε είπες ότι η λίστα (σ.σ.: αναμονής) από 70 άτομα που είχε φτάσει για 3-4 μέρες (και τότε φωνάζατε όλοι εν χορώ) έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό στα 10 με 20 άτομα, τα οποία σε μια – δύο μέρες βρίσκουν κρεβάτι;».

Απάντηση δίνει ο Π. Πολάκης και στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον οποίο αναφέρεται ως τον «άλλο superstar» και λέγοντας ότι «αφού στήνει ένα ρεπορτάζ για τα χάλια των νοσοκομείων με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο ‘ΝΤΡΟΠΗ’», για το οποίο υποστηρίζει ότι «είναι μια μπούρδα και μισή, παρεξηγείται κιόλας που του απαντήσαμε ανάμεσα στα άλλα ότι προχώρησε στο στρατόπεδο της αριστερής παρένθεσης».

Ρωτά λοιπόν και τον κ. Χατζηνικολάου, «πότε τα τελευταία χρόνια είχες αφιερώσει έναν τέτοιο πρωτοσέλιδο σε Λοβέρδο – Άδωνι – Βορίδη, οι οποίοι κατακρεούργησαν τη δημόσια περίθαλψη την οποία προσπαθούμε να συνεφέρουμε τώρα με χρήματα (που δώσαμε), με ενίσχυση σε προσωπικό (που κάναμε και κάνουμε), με την ψήφιση του παράλληλου (που κάλυψε τους ανασφάλιστους, έσπασε το πελατειακό σύστημα των μετατάξεων – αποσπάσεων, έδωσε κίνητρα σε γιατρούς για τις άγονες περιοχές, ενίσχυσε το ΕΚΑΒ, ανοίγει το νοσοκομείο Θήρας κ.λπ.». Και ρωτά: «Αυτά ούτε τα είδες ούτε τα άκουσες; Και το μόνο που προβάλλεις είναι το ρεπορτάζ του εξαδέλφου Λιάνη και την εμπειρία του Σπαλιάρα σε δημόσιο νοσοκομείο;».

oalsdka