Η κυβέρνηση έθεσε ως ελάχιστο όριο τετρακόσιους εργαζόμενους, σε κάθε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κρέτσος επέκρινε όσους επιδεικνύουν «ύστερα από 25 χρόνια ανομίας» υπερβολική ευαισθησία για τους εργαζόμενους, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός, ότι αρνούνται τους τελευταίους μήνες να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Είναι υποκριτικό να υπάρχει τώρα υπερβολική ευαισθησία για το μέλλον των εργαζομένων, ενώ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνεχείς περικοπές αμοιβών, περιπτώσεις μείωσης προσωπικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Έκανε λόγο για μιντιακό σύστημα, το οποίο -όπως επισήμανε- βλέπει ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα και στη βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί μια διαγωνιστική διαδικασία και πρόσθεσε: «Αναζητούμε μέσα από τη διαδικασία σοβαρούς επενδυτές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο σε θέσεις απασχόλησης, σε προαγωγή του πολιτισμού και σε αλλαγή της εικόνας της χώρας διεθνώς».

Χαρακτήρισε «σπάνιο δημόσιο πόρο» τις συχνότητες που θα εκπέμψουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, υπενθύμισε την κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και στράφηκε κατά μερίδας ιδιοκτητών καναλιών, κατηγορώντας τους ότι «κατέχουν τις συχνότητες, με παράνομο τρόπο, εδώ και 25 χρόνια».

«Η ΝΔ θα έπρεπε να είχε συναινέσει σύσσωμη στη συγκρότηση του ΕΣΡ, να έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός» επισήμανε και, καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι οι τέσσερις άδειες δεν αφορούν περιφερειακά ή θεματικά κανάλια, αλλά τα κανάλια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης.