Επτά άνθρωποι κλείστηκαν για δύο μήνες σε φυλακή της Ιντιάνα και η ζωή τους εκεί καταγράφηκε για την εκπομπή «60 Days In» του δικτύου A&E Network, η οποία θα προβληθεί τον επόμενο μήνα.

Η ταυτότητα των αθώων ψευδο- κρατούμενων, που «εξέτισαν την ποινή τους» τον Δεκέμβριο, παρέμεινε κρυφή τόσο για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και για τους συγκρατούμενούς τους στη φυλακή της κομητείας Κλαρκ στο Jeffersonville.

Ένας από τους συμμετέχοντες εγκατέλειψε τη σειρά όταν γρονθοκοπήθηκε από έναν συγκρατούμενό του, ωστόσο ο παραγωγής της και ο σερίφης δήλωσαν πως το αποτέλεσμα άξιζε το ρίσκο.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά που να δείχνει πραγματικά πώς είναι να εκτίεις ποινή φυλάκισης, από μια οπτική που δεν είχε ξαναπροβληθεί», είπε ο παραγωγός Gregory Henry.

Από τους συμμετέχοντες ο καθένας είχε τους λόγους του που συμφώνησε να «φυλακιστεί » για χάρη της σειράς.

Μια γυναίκα, εργαζόμενη στην κοινωνικές υπηρεσίες, ήθελε να τερματίσει τη βία μεταξύ συμμοριών, ένας πρώην πεζοναύτης ήλπιζε η εμπειρία να τον βοηθήσει να γίνει πράκτορας της υπηρεσίας κατά των  ναρκωτικών.

Ένας άλλος ήταν δάσκαλος και ήθελε να δείξει στους μαθητές του πού μπορούν να τους οδηγήσουν οι κακές επιλογές ενώ ένας νεαρός ήθελε να νιώσει πώς περνούσε ο αδελφός του που ήταν επίσης φυλακισμένος.

Εκατοντάδες κάμερες τους παρακολουθούσαν ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι γνώριζαν πως δήθεν γυριζόταν μια σειρά για τη ζωή ανθρώπων που φυλακίζονταν για πρώτη φορά- χωρίς να ενημερωθούν πως δεν επρόκειτο για πραγματικούς φυλακισμένους.

Οι συμμετέχοντες είχαν συμφωνήσει με την παραγωγή μια φράση- «Μου λείπε ο καφές»- και μια κίνηση- να βάζουν μια πετσέτα πάνω στο κεφάλι τους- που ήταν σινιάλο προς τους παραγωγούς, να τους βγάλουν από μια πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση.

Από την καταγραφή της ζωής των δήθεν κρατούμενων συγκεντρώθηκαν πολλές πληροφορίες σχετικά με όσα συνέβαιναν στη φυλακή, όπως πχ για το λαθρεμπόριο όπλων ή ναρκωτικών. Επίσης παλαιότεροι κρατούμενοι είπαν στους «νεοφερμένους» πως δεν είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα εκτός κι αν κατέβαλαν μια μορφή δωροδοκίας.

«Μάθαμε πράγματα που δεν μπορούσε να ξέρει ούτε ο πιο έμπειρος σωφρονιστικός υπάλληλος», είπε ένας από τους «κρατούμενους».

Η σειρά, δώδεκα επεισοδίων, θα προβληθεί τον Μάρτιο.

asdafhaj1 asdafhaj2 asdafhaj3 asdafhaj4 asdafhaj5