«Δεν έχουν επιστρέψει οι θεσμοί με κριτική πάνω στο σχέδιο που έχουμε καταθέσει. Όποιος διαρρέει στα ΜΜΕ πληροφορίες για τη δική μας πρόταση, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος», τόνισε ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης.

«Δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση σε σχέση με τον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης», δήλωσε υπ. Επικρατείας, μιλώντας στο Mega, και σχολιάζοντας το ασφαλιστικό τόνισε πως «τελειώνουμε με το καθεστώς των προνομίων και περνάμε σε καθολικές ρυθμίσεις».

«Η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας κι όποιος μιλά για προβλήματα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς το απέρριψε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό το πράγμα να συζητιέται», τόνισε.

Όσο για τις αντιδράσεις των αγροτών, ο υπουργός τούς κάλεσε να καταλάβουν ότι «είναι καλό να περάσουμε σε ένα σύστημα ενιαίων κανόνων».

«Οι θεσμοί πρότειναν το καλοκαίρι αυτή η εξίσωση να γίνει άμεσα. Αλλά νομίζω ότι σαν κοινωνία πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται ασφαλιστικό. Μέσα στην ίδια γενιά υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις κι αυτό είναι άδικο», είπε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με παρομοιώσεις όπως ότι «τα τρακτέρ είναι τανκς» και ζήτησε νηφαλιότητα αλλά και να αποφεύγονται ακραίες κινήσεις όπως το κλείσιμο των συνόρων από τη μεριά των αγροτών.

Κατόπιν, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η κριτική που δεχτήκαμε ήταν από τη μεριά των ιδιοκτητών και πως είναι ψηλό το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά κανάλι. Όσοι επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζομένους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Σε πρώτη φάση θα δημοπρατηθούν 4 άδειες», διεμήνυσε ο υπουργός.

«Με όρους αγοράς, αυτή τη στιγμή έχουμε μη βιώσιμα ΜΜΕ. Τα δάνεια των ΜΜΕ είναι σε διαδικασία ελέγχου. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα μέτρα της ώστε η αγορά να εξορθολογιστεί. Η αγορά αποδείχτηκε ότι δεν δίνει λύση για βιώσιμα κανάλια» τόνισε ο κ. Παππάς.