Έρευνες διεξάγονται σήμερα στη έδρα του δημόσιου ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ανακοίνωσε στέλεχος του ειδησεογραφικού οργανισμού χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

«Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν σχέση με έναν από τους συνεργάτες του πρακτορείου, συγκεκριμένα με τον πρώην χώρο εργασίας του και δεν έχουν καμιά σχέση με το TASS», δήλωσε η Εκατερίνα Τίτοβα.

Το TASS ιδρύθηκε το 1904 και είναι το παλαιότερο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, με περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους στη Ρωσία και το εξωτερικό όπου έχει ανταποκριτές σε 63 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βόρεια Κορέα, ένα από τα πιο απομονωμένα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, το TASS που γιόρτασε με κάθε επισημότητα τα 110 χρόνια του τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την καταβολή των μισθών στα γραφεία του στο εξωτερικό λόγω της πτώσης της ισοτιμίας του ρουβλίου. Τον Ιανουάριο ανακοίνωσε μείωση κατά 25% του ανθρώπινου δυναμικού του για το 2016 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρακτορείο που ονομαζόταν TASS ή «Τηλεγραφικό Πρακτορείο της Σοβιετικής Ένωσης» από το 1925, είχε μετονομαστεί σε ρωσικό τηλεγραφικό πρακτορείο ITAR-TASS το 1992, ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Από το 2014 ονομάζεται εκ νέου TASS.