Αναστάτωση έχει προκαλέσει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και το δημοσίευμά της στο οποίο υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TV8 θα ανοίξει τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα.

«O Ατζούν Ιλίτζαλι ανοίγει νέο τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας όπου αναφέρει πως «ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες του τηλεοπτικού δικτύου το οποίο θα ανοίξει ο Ατζούν Ιλίτζαλι στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τούρκος παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και νυν επιχειρηματίας αναφέρθηκε για το νέο του τηλεοπτικό δίκτυο στη συνέντευξή του στο περιοδικό Marketing Türkiye και φέρεται να δηλώνει πως έχει δυο επιλογές. «Ή θα εξαγοράσουμε τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα ή θα αγοράσουμε συχνότητα. Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα κι εκείνος ενθουσιάστηκε και μου είπε πως βλέπει θετικά το θέμα. Στόχος μας είναι ο Οκτώβριος. Θα έχει το φορμάτ όπως αυτό του TV8. Πήραμε τα δικαιώματα του “O Ses Türkiye”(σ.σ. τηλεοπτικό παιχνίδι ταλέντων). Παράλληλα έχουμε σχέδιο να κάνουμε τα γυρίσματα του Survivor. Εχω την αίσθηση πως θα γίνουμε πρώτοι με διαφορά στην Ελλάδα».

Στις 30 Νοεμβρίου του 2015 επισημοποιήθηκε μια σημαντική συμφωνία στην Τουρκία καθώς ο Ιλίτζαλι πούλησε το 30% του TV8 στον ιδιοκτήτη του ομίλου Doğuş Φερίτ Σαχένκ. Το κόστος της συγκεκριμένης συναλλαγής ξεπέρασε τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ιλίτζαλι είχε αγοράσει το TV8 το 2013 για μόλις 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σαχένκ στη χώρα μας έχει εξαγοράσει τη μαρίνα Φλοίσβου και Ζέας και Λευκάδας. Στην Τουρκία διαθέτει τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV, NTV Spor, Star TV, μετοχές στην τράπεζα «Garanti» και δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως την ενέργεια, τη διασκέδαση, εμπορίας αυτοκινήτων κ.τ.λ.