Στη δημοσιότητα επανέρχεται το θέμα με την αγορά τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας από τούρκο επιχειρηματία, που είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα ο Βασίλης Λεβέντης.

Πρόκειται για τον τούρκο επιχειρηματία Acun Ilıcalı, ο οποίος θέλει να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα και είχε ήδη επαφές με την κυβέρνηση, σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, όπως μετέδωσε και το Mega. Ο 46χρονος τούρκος επιχειρηματίας εργάζεται σαν παραγωγός σε ΜΜΕ και παρουσιαστής, ενώ είναι και ο ιδιοκτήτης του καναλιού ΤV8.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας. Ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να δηλώνει ο διευθυντής Μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.

56a24c5618c7735e24e4bf91

Λεβέντης: Επιβεβαιωθήκαμε!

Το ζήτημα ανακίνησε και πάλι η Ένωση Κεντρώων, η οποία με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «δικαίωση».

«Η Ένωση Κεντρώων και ο πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης. Υπήρχαν δύο τρόποι (δήλωσε) για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων ζητά να μην «τολμήσει» ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως.