Το αγαπημένο σε όλους δίδυμο, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά θα έχουν στο πλευρό τους έναν δημοσιογράφο, ο χαρακτήρας του οποίου είναι εμπνευσμένος από τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον άνθρωπο που το 2010 διέρρευσε μέσω του Wikileaks περισσότερα από 250.000 διπλωματικά έγγραφα.

Το νέο κόμικ της σειράς με τίτλο «Asterix and the Missing Scroll» θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Στην 36η έκδοση της επιτυχημένης σειρά κόμικς το διάσημο ντουέτο θα ενώσει τις δυνάμεις του, σε μία μάχη κατά του πολέμου προπαγάνδας που τους έχουν κηρύξει οι Ρωμαίοι εχθροί τους, με το δημοσιογράφο Confoundtheirpolitix, που θα ανήκει στο «στρατόπεδο των καλών» και θα εργάζεται στην εφημερίδα «Condatum Echo».

Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, έπειτα από οκταετή απουσία, για πρώτη φορά στη Σκωτία, στην ιστορία που είχε τίτλο «Asterix and the Picts» και η οποία πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και διαλέκτους.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα, τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες.

Η διάσημη σειρά κόμικς είναι έργο του σκιτσογράφου Αλμπέρ Ουντερζό και του κειμενογράφου Ρενέ Γκοσινί κι εμφανίστηκε το 1959. Έγινε μπεστ-σέλερ στον χώρο των κόμικς με περίπου 365 εκατ. αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κι αποτέλεσε έμπνευση για ένα θεματικό πάρκο, το Πάρκο Αστερίξ, έξω από το Παρίσι. Ο Ουντερζό, 88 ετών σήμερα, ανέλαβε τη συγγραφή των κειμένων όταν ο Γκοσινί πέθανε το 1977.

Το «Asterix and the Picts» ήταν το πρώτο κόμικ που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από δύο νέα πρόσωπα, τους Φερί και Κονράντ, οι οποίοι θα είναι οι δημιουργοί και του νέου κόμικ.