Την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ, προβάλλουν σήμερα ως κύριο θέμα τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Χαρακτηρίζουν τη νίκη Τσίπρα ως «δεύτερη ευκαιρία», ενώ κάποιες από αυτές αναφέρονται στο μεγάλο ποσοστό αποχής. Σημειώνεται ότι στο μεγάλο ποσοστό αποχής αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισήμανε ότι το γεγονός αυτό πρέπει να προβληματίσει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο, δεδομένου ότι στις πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις το ποσοστό αποχής παρουσίασε ανοδική τάση.

Οι τίτλοι του κυπριακού Τύπου, για την εκλογική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα:

Αλήθεια: «Δεύτερη ευκαιρία σε Τσίπρα – Καμμένο. Προς νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με πλειοψηφία 155 εδρών στη Βουλή. Σε επίπεδα ρεκόρ 45% η αποχή».

Πολίτης: «Εντολή στον Τσίπρα να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο. Ψήφισαν χθες μόνο οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε μεγάλη νίκη με σημαντική διαφορά. Με τη βοήθεια των ΑΝΕΛ θα συνεχίσει στο πηδάλιο».

Η Σημερινή: «Νίκη Τσίπρα με δρόμο γεμάτο αγκάθια. Νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή και πανωλεθρία για τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη. Οκτακομματική κυβέρνηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Ο Φιλελεύθερος: «Θριάμβευσε ξανά ο Τσίπρας. Κυρίαρχος του παιχνιδιού, προχωρεί στον σχηματισμό κυβέρνησης με ΑΝΕΛ. Νέο ρεκόρ στο ποσοστό αποχής».

Χαραυγή: «Σαφή εντολή έδωσε ο λαός στο ΣΥΡΙΖΑ. Νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας».