Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένονται τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα της εκλογικής μάχης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά, το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα αναμένεται περίπου μισή ώρα νωρίτερα και αυτό γιατί οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν ηλεκτρονικά, αντί τηλεφωνικά, τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο.

Μία πρώτη γεύση, ωστόσο, για αυτή την αμφίρροπη εκλογική μάχη θα δώσει το πανελλαδικό exit poll που θα μεταδώσουν στις 19:00 τα κανάλια.

Αναλυτικά, στην ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ τις πρώτες αναλύσεις στο Mega θα κάνουν ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στον ΑΝΤ1, την παρουσίαση του exit poll θα κάνει ο Στράτος Φαναράς με την εγκυρότητα της Metron Analysis, ενώ στον Alpha ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης.

Στο STAR, το πανελλαδικό exit poll θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος.

Για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος SRT, δηλαδή συσκευές κινητών τηλεφώνων με τις οποίες θα εφοδιαστούν 4.800 αντιπρόσωποι σε εκλογική τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα.