Τον συγγραφέα και μεταφραστή Ανταίο Χρυσοστομίδη, έναν άνθρωπο κοσμοπολίτη, υψηλής καλλιέργειας, ανοιχτών οριζόντων και σπάνιου ήθους, κατευόδωσαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία στο Α΄Νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία, φίλοι, συνεργάτες, παλιοί του συναγωνιστές, συγγραφείς και αναγνώστες του.

Με απέραντη αγάπη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρέτησαν τον δικό τους Ανταίο, ο κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας Γιώργος Μπράμος «ήσουν ο πιο ορμητικός απ’ όλους μας, πάντα σε όλα μέσα, δεν εγκατέλειψες ποτέ ούτε στο τέλος, την δοκιμασία της ασθένειας γιατί ήσουν παιδί της αντίστασης» είπε ο συνοδοιπόρος του από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Ιταλία και της ένταξης τους στην οργάνωση Ρήγας Φεραίος.

Η δημοσιογράφος και συνεργάτις του Ανταίου Χρυσοστομίδη, στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή λογοτεχνίας «Οι κεραίες της εποχής μας», Μικέλα Χαρτουλάρη τον αποχαιρέτησε καταλήγοντας: « επιστρέφεις στην γη που έδωσες δύναμη και πήρες το όνομά σου». «Είχε κάτι από πουλί ο άνθρωπος που πέθανε σήμερα, είχε την τέχνη να συναρπάζει χωρίς συναισθηματιοσμούς», ήταν τα λόγια του συγγραφέα Άρη Φιορέτου στο κείμενο που έγραψε για τον εκλιπόντα και διάβασε ο μεταφραστής Κώστας Κοσμάς.

Στερνό αντίο στον Ανταίο Χρυσοστομίδη απηύθυνε με χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής από το Ποτάμι, ο Σπύρος Λυκούδης ο βουλευτής του Συριζα Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Αχιλλέας Κυριακίδης, Μιχάλης Φακίνος, Θανάσης Νιάρχος, οι εκδότες Θανάσης Καστανιώτης, Σταύρος Πετσόπουλος, κ.α.