Η απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι της «Πάμε στον Άδωνι» έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στα τηλεοπτικά πάνελ. Το πρωί της Παρασκευής (17/11), η Ελεονώρα Μελέτη στον «αέρα» της εκπομπής της «Mega Καλημέρα» τοποθετήθηκε εκφράζοντας την άποψη πως είναι λάθος της ερμηνεύτριας να βγάλει την συγκεκριμένη λέξη από το τραγούδι της.

«Εγώ συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που είπε ο Νίκος Βέρτης για τις χοντρές. Κάθισα και διάβασα τι είπε ο καθένας και που καταλήγουμε… Τελικά νομίζω ότι από τις απόψεις που άκουσα και τις τοποθετήσεις, αυτή του Νίκου Βέρτη είναι πάρα πολύ σωστή. Τελικά, σημασία δεν έχει η λέξη σαν λέξη αλλά η δόνηση που της δίνεις να χρησιμοποιηθεί» είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Θεωρώ λάθος που αφαιρέθηκε η λέξη. Και επειδή άκουσα το τραγούδι ξανά, να δω γιατί η κυρία Πρωτοψάλτη θέλει να φύγει η λέξη “χοντρή” και όχι το “φρικιό”. Ίσως την έχει ενοχλήσει ο τρόπος που εκείνη δίνει έμφαση στο “χοντρή” την ώρα που το τραγουδά… Αυτό που εμένα με ενοχλεί, είναι ότι άλλα λέμε στην τηλεόραση και άλλα μεταξύ μας. Το θεωρούμε και λίγο παράνοια όλο αυτό που γίνεται και λέμε, “είναι δυνατόν να ακυρώσουμε λέξεις;” Νομίζω κι ο κόσμος παράνοια το θεωρεί» κατέληξε η Ελεονώρα Μελέτη.

Τι είπε ο Νίκος Βέρτης

Για το body shaming και τον ρατσισμό κάθε μορφής, ο Νίκος Βέρτης στην κάμερα του «Mega Καλημέρα» σημείωσε: «Η λέξη χοντρή υπάρχει και δεν θα τη διαγράψουμε από το λεξιλόγιο. Κι εγώ όταν βάζω κιλά, λέω είμαι χοντρός. Μια λέξη έχει την ερμηνεία που της δίνεις. Δεν θα ξεχάσω που στην Ολλανδία με αποκαλούσαν “Έλληνα” όταν ήθελα να με προσβάλουν. Ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που νιώθει, αν δω κάτι που δεν μου αρέσει κάτι δεν θα το κρίνω».