Το πτώμα ενός μοντέλου από τη Ρωσία βρέθηκε κρυμμένο σε μια βαλίτσα περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή της. Η 23χρονη Γκρέτα Βέντλερ δολοφονήθηκε ένα μήνα αφότου δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «ψυχοπαθή» και προέβλεψε ότι η προσπάθειά του να «ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας θα κατέληγε σε δάκρυα».

Ο πρώην φίλος της Ντμίτρι Κορόβιν, 23 ετών, ομολόγησε τη γυναικοκτονία περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα ότι την στραγγάλισε μέχρι θανάτου μετά από μια διαμάχη για χρήματα στη Μόσχα που δεν σχετιζόταν με τις πολιτικές της απόψεις για τον Πούτιν.

Είπε στους ανακριτές ότι κοιμήθηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τρεις νύχτες με το πτώμα της, το οποίο έβαλε σε μια πρόσφατα αγορασμένη βαλίτσα. Στη συνέχεια οδήγησε το πτώμα της 300 μίλια στην περιοχή Lipetsk και το άφησε στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το σχέδιο του δολοφόνου ώστε να πιστεύει το περιβάλλον της ότι είναι καλά

Συνέχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μοντέλου, για να κάνει τους φίλους του να πιστέψουν ότι ήταν ακόμα ζωντανή, είπε στους αστυνομικούς.

Ένας άνδρας φίλος που ονομάζεται Εβγένι Φόστερ, ένας μπλόγκερ στο Χάρκοβο, την ουκρανική πόλη που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις – υποψιάστηκε και βρήκε έναν φίλο του στη Μόσχα για να καταθέσει την υπόθεση ως εξαφάνιση, προκαλώντας μια έρευνα που τελικά εντόπισε το πτώμα της.

Ένα βίντεο από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας δείχνει τον Korovin να φέρεται να επιδεικνύει πώς σκότωσε το μοντέλο και να κάνει πλήρη ομολογία.

Η προφητική ανάρτηση για τον Πούτιν

Οι προφητικές αναρτήσεις της για τον Πούτιν τον Ιανουάριο του 2021, ένα μήνα πριν από τη δολοφονία της, δεν θεωρούνται ότι συνδέονται με το θάνατό της, αλλά είναι ανατριχιαστικές υπό το πρίσμα των μετέπειτα γεγονότων.

Ανησυχούσε για την καταστολή των διαμαρτυριών του και γι’ αυτό που έβλεπε ως επιθυμία του να σφυρηλατήσει μια μεγαλύτερη Ρωσία.

«Δεδομένου ότι ο Πούτιν πέρασε πολλές ταπεινώσεις στην παιδική του ηλικία, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λόγω της [ελαφριάς] σωματικής του διάπλασης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφυγε μετά τη νομική σχολή και εντάχθηκε στην KGB», έγραψε.

και συνέχισε: «Τέτοιοι άνθρωποι είναι άτολμοι και φοβισμένοι από την παιδική ηλικία, φοβούνται τον θόρυβο και το σκοτάδι, τους ξένους, οπότε χαρακτηριστικά όπως η προσοχή, η αυτοσυγκράτηση και η έλλειψη επικοινωνίας αναπτύσσονται νωρίς στον χαρακτήρα τους. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι σε αυτόν παρατηρείται μια σαφής ψυχοπάθεια ή κοινωνιοπάθεια».

Ενώ συνέχισε το νεαρό μοντέλο σε εκείνη την ανάρτηση: «Για τους ψυχοπαθείς, είναι σημαντικό να βιώνουν συνεχώς μια αίσθηση πληρότητας και οξύτητας της ζωής, γι’ αυτό αγαπούν το ρίσκο, τις έντονες εμπειρίες, την έντονη επικοινωνία, την έντονη δραστηριότητα – μια έντονη και δυναμική ζωή. Ίσως θέλει πραγματικά να ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας και εύχεται ειλικρινά το καλύτερο για τους Ρώσους. Αλλά μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι; Νομίζω ότι ξέρετε και εσείς οι ίδιοι την απάντηση σε αυτό το ερώτημα», έγραψε.