Ηθοποιός, σκηνοθέτης, τραγουδιστής και… ξενοδόχος. Τα πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλιγουντ δεν αρκούνται σε μία μόνο ιδιότητα, αλλά φροντίζουν εκτός από το να αποδεικνύουν το ταλέντο τους στη μεγάλη οθόνη και σε καλλιτεχνικές σκηνές να επιδίδονται και σε άλλα επιχειρηματικά βήματα, όπως στο χώρο των ξενοδοχείων και πιο συγκεκριμένα, της πολυτελούς διαμονής.

Από το ξενοδοχείο Greenwich Hotel του Ρόμπερτ ντε Νίρο στη Νέα Υόρκη, μέχρι το φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο που ετοιμάζει ο δραστήριος Λεονάρντο ντι Κάπριο, δείτε παρακάτω ποια ξενοδοχεία έχουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου της διεθνούς σόουμπιζ.

1. Mission Ranch Hotel –Κλιντ Ίστγουντ

Το ξενοδοχείο-ράντσο του Κλιντ Ίστγουντ βρίσκεται στην περιοχή Carmel της Καλιφόρνια, μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ. Διαθέτει 31 δωμάτια σε 10 διαφορετικά κτίρια, ένα εστιατόριο και ένα πιάνο-μπαρ, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Carmel River Beach που βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό.

Οι τιμές για μία διανυκτέρευση ξεκινούν από 125 δολάρια.

2. The Greenwich Hotel – Ρόμπερτ ντε Νίρο

Η Miley Cyrus και η Taylor Swift είναι μόνο δύο από τις διάσημες σταρ που έχουν επιλέξει για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στην τρέντι γειτονιά TriBeCa του Μανχάταν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 88 δωμάτια, χώρο σπα και ένα πολύ καλό εστιατόριο.

Οι τιμές για τα superior δωμάτια ξεκινούν από 750 δολάρια, ενώ για τη σουίτα-studio από 1.395 δολάρια.

3. Costa d’Este Beach Resort – Γκλόρια Έστεφαν

Την περίφημη παραλία Vero Beach της Φλόριντα επέλεξε η γνωστή λατίνα τραγουδίστρια Γκλόρια Έστεφαν μαζί με το σύζυγό της για το δικό της επιχειρηματικό βήμα στο χώρο των ξενοδοχείων. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια υπέροχη πισίνα με θέα των ωκεανό και πολυτελές σπα.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 349 δολάρια, με μίνιμουμ δύο διανυκτερεύσεις.

4. Blancaneaux Lodge – Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο βραβευθείς από την Ακαδημία Κινηματογράφου στις ΗΠΑ σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι ένας εξίσου επιτυχημένος ξενοδόχος.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Blancaneaux Lodge στο Σαν Ιγκνάσιο στο Μπελίζ, του Turtle Inn επίσης στο Μπελίζ, του La Lancha στη Γουατεμάλα, του Jardin Escondido στην Αργεντινή και του Palazzo Margherita στην Ιταλία.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση στο πολυτελέστατο Blancaneaux Lodge ξεκινούν από 279 δολάρια τη βραδιά σε καμπάνες με θέα στον κήπο.

5. Sundance Mountain Resort – Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ο διάσημος ηθοποιός αγόρασε τη γη αυτή το 1969, όπου πραγματοποίησε ένα όνειρο που είχε για μια κοινότητα που ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και τη φύση. Το 1981 δημιούργησε το Sundance Institute.

Το περίφημο φεστιβάλ Sundance Film Festival είναι ένα πρόγραμμα του ινστιτούτου και έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στον κόσμο.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 259 δολάρια τη βραδιά.

6. Bedford Post Inn – Ρίτσαρντ Γκιρ

Ένα εντυπωσιακό, ιστορικό inn στη Νέα Υόρκη έχει αγοράσει ο χολιγουντιανός γόης Ρίτσαρντ Γκιρ. Το ξενοδοχείο του βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το Μανχάταν και διαθέτει πανέμορφους κήπους και ένα στούντιο για γιόγκα.

Αποτελείται από οκτώ πολυτελή δωμάτια, πολλά από τα οποία διαθέτουν και τζάκι, ενώ ορισμένα έχουν και ιδιωτικό μπαλκόνι.

7. Blackadore Caye (σε εξέλιξη) – Λεονάρντο ντι Κάπριο

Γνωστός υπερασπιστής της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο δε θα μπορούσε παρά να επενδύσει τα χρήματά του σε ένα ξενοδοχείο που θα σέβεται το περιβάλλον.

Ο νεαρός ηθοποιός αγόρασε μια έκταση στην περιοχή Blackadore Caye στο Μπελίζ το 2005 έναντι 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων, για να κάνει το όραμά του πραγματικότητα. Το luxury eco-resort ξενοδοχείο του αναμένεται να λειτουργήσει το 2018.