Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είναι το πρόσωπο των ημερών.

Είναι ο βουλευτής που πήρε τους περισσότερους σταυρούς πανελλαδικά, αλλά και ο άνθρωπος που θα κληθεί να χειριστεί τις «καυτές πατάτες» του υπουργείου Οικονομικών, συνδυάζοντας τα όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύζυγός του είναι η Δανάη Στράτου.

Είναι διάσημη καλλιτέχνις και μέλος της γνωστής οικογένειας Στράτου, που ίδρυσε την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Η Δανάη Στράτου γεννήθηκε στην Αθήνα to 1964. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου (1983 – 1988).

Από το 2007 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών στην Αθήνα. H Δανάη Στράτου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 48η Biennale της Βενετίας το 1999. Επίσης ,συμμετείχε στις εξής ομαδικές εκθέσεις: 1η Biennale της Βαλένθια (2001), Ισπανία, BIDA 2005, Bienal International Del Deporte En El Arte, Σεβίλλη (Ισπανία), Caravansarai 2006, International Forum of Visual Arts & Arts Events, Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν), 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2007), συμμετοχή με το έργο «CUT – 7 διαχωριστικές γραμμές».

Έκτοτε η δουλειά της παρουσιάζεται συστηματικά τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές εκθέσεις διεθνώς.

Δημιουργεί μεγάλης κλίμακας εικαστικές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Στη δουλειά της την απασχολούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη φύση και το περιβάλλον και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτά.

Για τις εγκαταστάσεις της χρησιμοποιεί στοιχεία της φύσης όπως χώμα, νερό, κ.ά., καθώς και διάφορες τεχνολογίες, όπως φωτογραφία, video και ήχο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Γαλλία, στην Μεγάλη Βρετανία, στην Αίγυπτο.